Nieuws

UDIROS Outdoor kleurt podium in Vollenhove

11 november 2019
Met een tweede plaats voor Werner Valk op de Middellange Survivalrun (MSR) en een derde plaats voor Wouter Keuning op de Korte Survivalrun (KSR) kleurde het korenblauw van UDIROS het podium in Vollenhove. Een grote groep atleten streed tijdens deze natte en gure editie van ‘Veno in the Wetlands’ in Vollenhove mee om de prijzen.

KSR & MSR
Op een uitdagend parcours, dwars door weilanden, akkers en met veel water waren de omstandigheden zwaar. Werner Valk en Wouter Keuning lieten beide zien dat ze in een uitstekende vorm verkeren. Keuning koos dit keer voor een aanvallende stijl van lopen en dat werd beloond met een prachtige derde plek, achter Nederlands Kampioen en winnaar Ruben Dinkelman. Werner Valk liep sterk en finishte achter winnaar Tobias van der Mei op een zilveren plek en deed uitstekende zaken voor zijn klassement.

Jeugd
De atleten van de wedstrijdgroep van UDIROS Outdoor lieten zich ook van voren zien. Bij de jongste categorie (10-11 jaar) liep Solène Ritsema haar beste wedstrijd van het seizoen en pakte een mooie 5 plaats. Lisa Bodewes zat daar niet ver achter op plaats 7. Bij de dames van 12 - 14 jaar was het Irene Groen uit Nijebercoop die op 7 seconden van een top-5 klassering finishte. Bij de heren van 15 - 17 jaar eindigde Huib van der Veur net naast het podium op plek 4. Werner Valk, naast wedstrijdatleet ook trainer van de wedstrijdjeugd was trots op zijn pupillen: ‘Er wordt serieus en hard gewerkt. En we weten waar we aan moeten werken om met nog meer atleten voor de overwinningen mee te strijden. Het plan ligt er.'