Nieuws

Prachtprestaties van UDIROS Outdoor in Boerakker

13 oktober 2019
Nieuwehorne - Onder zware omstandigheden werd op zaterdag 13 oktober de survivalrun in Boerakker gelopen. Het parcours was door de vele regenval afgelopen week erg nat geworden. Dit betekende veel modder en met de vele weilanden en akkers die in het parcours zaten was het zwaar lopen. Op het programma deze keer: het Open Nederlands Kampioenschap Middellange Survivalrun (MSR), de wedstrijdcompetitie voor de jeugd én een mooi programma voor de recreanten.

Open Nederlands Kampioenschap
Na zijn mooie overwinning vorige week in Leeuwarden trok Werner Valk de opgaande lijn door in Boerakker. Lange tijd liep hij mee met de uiteindelijke top-3 om op plaats 4 uit te komen. Het 14 kilometer lange parcours werd een prooi voor Kerst Wind, die weer een titel aan zijn erelijst kon toevoegen. Valk was tevreden met zijn wedstrijd: ‘Ik heb vandaag goed kunnen lopen en mooi wat concurrentie achter me kunnen laten’. Volgende wedstrijd voor Valk is de survivalrun in Neede.

Jeugdcompetitie
Prachtige prestaties hier! Huib van der Veur won in zijn categorie tot en met 17 jaar de wedstrijd. En dat deed hij met een mooie voorsprong op de rest. Ook Claudette Ritsema pakte weer een podiumplaats. De atlete uit Mildam streed tot de laatste hindernis en eindigde op de tweede plaats. In deze categorie (10-11 jaar) waren meer atletes van UDIROS Outdoor actief, ook Lisa Bodewes en Solène Ritsema finishten bij de eerste 8. Irene Groen uit Nijeberkoop liep een ijzersterke survivalrun en eindigde een plekje hoger dan in haar vorige run in Leeuwarden, ze werd 7e in een heel knappe tijd.

Recreanten
Bij de 8 kilometer voor de recreanten, de groep die zich voorbereidt op het wedstrijdcircuit, lieten de UDIROS Outdoor atleten Anne Jongsma en Johannes Benedictus zich nadrukkelijk van voren zien. Jongsma werd 4e in het totaalklassement en tweede in de categorie 40+. Benedictus pakte een vijfde plek in dit klassement en een 15e positie in het totaalklassement. Beide heren trainen in de wedstrijdgroep onder leiding van Ydo de Vries en maken flinke stappen. ‘Anne is erg goed bezig’ aldus De Vries: ‘Maar zo zijn er meer. We groeien als club, we trainen hard en onze atleten groeien mee’.

U3Run
Inmiddels wordt er hard gewerkt bij UDIROS Outdoor aan de eigen U3 Run op 1 maart 2020. De inschrijving is geopend en de eerste inschrijvingen zijn verwerkt. Deze survivalrun is anders dan wat tot nu toe op de survivalkalender staat. Voorzitter Lian Nijenhuis:’bij onze U3 run gaat het om een survivalrun waarbij je met z’n 3-en kunt kiezen uit 3 variaties’. Voor zowel wedstrijd, jeugd als recreatie lopers.