Nieuws

UDIROS Outdoor sluit seizoen af met topklasseringen

Tijdens de laatste officiële wedstrijdrun in Den Bosch hebben de wedstrijdatleten van UDIROS Outdoor het seizoen in stijl afgesloten. Op de Korte Survivalrun (KSR) finishte Werner Valk als tweede, Wouter Keuning als achtste en Ydo de Vries pakte de tiende plaats. Voor de laatste betekende dat in deze wedstrijd zelfs de tweede plek in zijn leeftijdscategorie 40+. Twee keer het podium dus voor Outdoor.

Onder warme omstandigheden, die de slagroom van de Bossche Bollen bijna deed smelten werd de U-Battle Run gelopen. Op de kalender van de Survivalrunbond Nederland is dit de laatste wedstrijd die meetelt voor het klassement over het seizoen 2018-2019. En juist daar werden goede zaken gedaan door Ydo de Vries, die in zijn leeftijdscategorie in het eindklassement ook de tweede plaats veilig stelde.

Werner Valk finishte binnen de minuut achter de winnaar Tom Wagemans uit Deventer. Valk stapte dit seizoen over van de KSR naar de Middellange Survivalrun (MSR), waarbij er gemiddeld een viertal kilometers met hindernissen bijkomen. Hij liet echter zien nog altijd over de explosiviteit te beschikken die nodig is voor de acht kilometers van de KSR en sloot zijn seizoen met een prachtige tweede plek af. Ook Wouter Keuning presteerde uitstekend na een venijnige rugblessure die hij opliep in de survivalrun van De Knipe.

Snelle ontwikkeling van de club

Voorzitter Robert-Jan Ritsema blikt kort terug op het seizoen: “Sportief gezien was het uitstekend, met veel podiumplekken zowel bij de wedstrijdjeugd als bij de topklasse lopers. Ook de club zelf ontwikkelt zich snel. We zijn dit seizoen heel snel gegroeid naar meer dan 110 leden, we hebben twaalf trainers die de officiële trainerscursus bij de Survivalrunbond hebben gevolgd en ons terrein wordt deze zomer verdubbeld”. Ook zijn de voorbereidingen voor de eigen survivalrun op 1 maart 2020 in volle gang. “We bouwen aan een compleet nieuw concept, in en rond de prachtige omgeving van Nieuwehorne, waarbij we allerlei variaties maken rondom het cijfer 3”.