Nieuws

Survivalrun Zeist succes voor UDIROS Outdoor

In de prachtige lommerrijke omgeving van Zeist waren er weer mooie prestaties te noteren van de UDIROS Outdoor atleten. Zowel bij de jeugd als volwassenen werd de lat hoog gelegd en werden de atleten tot het uiterste gedwongen om het beste uit zichzelf te halen. Trainer Ydo de Vries: ‘Je ziet dat het niveau in de breedte omhoog gaat en de parcoursen pittiger worden. Prachtig om te zien dat onze atleten daar bij aansluiten’. Dit keer in Zeist kon UDIROS Outdoor de champagne ontkurken met podiumplaatsen voor De Vires zelf en jongste pupil Claudette Ritsema.

Talenten aan de start
In de jongste wedstrijdcategorie JSC-D, deelnemers van 8 en 9 jaar, stond UDIROS Outdoor met twee talentjes aan de start. Claudette Ritsema trok haar uitstekende vorm van het seizoen door en liep in Zeist naar de 1e plek. Na twee overwinningen in het noorden van het land was het haar eerste overwinning in het westen. Sophie van Veldhuizen maakte haar wedstrijddebuut en liep en klom naar een prachtige 6e plaats. Solène Ritsema liep een mooie tijd (10/11 jaar) en kon tevreden terug kijken op haar optreden. Met nog twee wedstrijdruns voor haar te gaan ligt de top-10 nog altijd binnen handbereik voor wat betreft het overall klassement, wat een prachtige prestatie voor dit seizoen zou zijn. Bram van Veldhuizen ging van start in zijn JSC-B categorie (12-14 jaar) en liet een mooie run zien en finishte net na het uur.

Fèra de Vries had een sterke dag en noteerde een prima 10e plaats. In het algemeen klassement over het hele seizoen staat zij stevig in de top-10 en heeft ze nog zicht om een aantal plaatjes te stijgen. Huib van der Veur, die zowel bij Pauwenburg als UDIROS Outdoor traint, liet zijn klasse zien en pakte een 5e plaats.

Wedstrijdatleten laten zich vooraan zien
Wouter Keuning greep de survivalrun in Zeist aan als eerste test na een tijdje wat minder te hebben getraind vanwege een griepvirus. In een late startgroep liep hij soepel een mooie run en liet zien dat hij sterk aan het terug komen is. Een mooie prestatie ook van Ydo de Vries zelf, die in zijn categorie 40+ op een 2e plek eindigde. Met name voor zijn overall klassement deed hij goede zaken.

Veelbelovende ontwikkelingen bij UDIROS
UDIROS Outdoor kent tot nu toe een superseizoen aldus De Vries. ‘We groeien gestaag door op alle vlakken, steeds meer mensen ontdekken ons terrein in Nieuwehorne en horen (en lezen) de enthousiaste verhalen van onze leden. Niet voor niets hebben we inmiddels 12 trainers in opleiding om de begeleiding te kunnen blijven bieden zoals wij dat willen aan onze leden’. Daarnaast worden er regelmatig podiumplaatsen gehaald. ‘Dit stimuleert enorm, de andere atleten trekken zich daar weer aan op’ sluit De Vries af.